Hogyan ismerkedjek nőkkel

Hogyan ismerkedjek nőkkel? – Mi az ami beválik a nőknél

Tartalomjegyzék

A társadalmi nyomás és elvárások szerint, minden férfinek egy „csajozógépnek” kellene lennie. Pedig ez közel sincsen így.

Nagy a nyomás a férfiakon, hogy minden esteben nekik kell kezdeményezni, ők a domináns fél, miközben ez a valóságban nagyon is eltérő és személyiségfüggő.

Sokaknak nehezére esik a nőkkel való ismerkedés, már maga a kezdeményezés is, mert félnek a visszautasítástól. Ez teljesen természetes.

Hogyan ismerkedjek idegenekkel? Segítség: félek megszólalni is!

Ha kíváncsi vagy pár tippre, ami segít könnyebben kezelni ezt a nem mindig egyszerű szituációt, olvass tovább.

Van, akinek könnyebben, másoknak döcögősen megy az ismerkedés. Oda menni egy lányhoz, nőhöz, és őszintén beismerni, hogy tetszik nekünk, megnyílni előtte, veszélyesnek tűnhet.

Hiszen ilyenkor kiszolgáltatottá válunk a másik előtt. Próbáld meg elsősorban a fejedben ezt átfordítani. Gondolj bele, mennyire bátor cselekedet volt, hogy legalább megpróbáltad: maximum nemet mond, és akkor mi van?

Egyszer talán, pont a bátorságod miatt fogod megkapni a megfelelő választ, a megfelelő lánytól.

Hogyan NE ismerkedj nőkkel!

Mindenekelőtt, szeretnék pár pontot megosztani veled, amelyet semmiképpen se alkalmazz, ha szeretnél megismerkedni egy lánnyal.

Hidd el, ezek csak a fejedben és a macsós férfimagazinokban néznek ki jól.

Amikor a témában gyűjtöttem inspirációt, jónéhány férfiaknak szóló online felületet is elolvastam, és elképedtem, hogy micsoda bullshitek és dezinformációk keringenek a női nemről és a felszedésükről.

Tisztázzunk most párat:

Ne húzd az agyát

A flörtölés, ugratás egy igazán jó és kellemes része az ismerkedésnek, persze személyiségfüggő kinél meddig lehet elmenni.

Azonban számos helyen olvastam, hogy a lazaságot keverik a bunkóság és a távolságtartás fogalmával.

Ne próbáld elhitetni vele azt, hogy amúgy neked mindegy, hiszen van még rajta kívül száz, hidd el, a nők többsége ilyenkor nem úgy reagál, hogy elkezd futni utánad.

A rossz kommunikáció már az elején képes egy elképesztően téves irányba vinni.

Semmi nagyzolás

Hidd el, a nők többségénél semmit jót nem tudsz úgy elérni, ha elkezded a Ferrarid vagy másik drága kocsi kulcsát pörgetni előtte (főleg, ha nem is igaz), vagy azzal menőzni, hogy te milyen gazdag vagy.

És azzal sem jó indítani, hogy mondjuk te milyen elképesztően sikeres vagy, esetleg milyen nagyhírű egyetemre jársz. Ezek előbb vagy utóbb a beszélgetés folyamán úgyis szóba kerülnek.

Egy nőnek nem ezek az elsődleges preferenciái egy férfival szemben, sőt, inkább taszító, ha valaki csak külsőségekkel tud előrukkolni.

Na meg a stílus: az sem mindegy, hogy ezeket az előnyöket, te hogyan tálalod. A kivagyi stílussal még nem sokan jutottak előre, főleg nem egy nőnél.

Gesztusok hiánya

Én nőként sem vagyok annak a híve, hogy akár már az első randin vagy az ismerkedés kezdeti fázisánál a férfinak kéne engem mindenre meghívnia.

Mindig van nálam pénz és mindig fel is szoktam ajánlani a fizetést, ez így normális.

Viszont már futottam bele olyan férfiba, aki egy buliban végül meghívott egy pohár italra, majd nagy monológba kezdett, hogy most érezzem megtisztelve magam, mert amúgy ő sosem hív meg senkit. Azonnal elvette a kedvemet tőle.

És nem azért, mert a nők elvárják, hogy mindent helyettük fizessenek, hanem mert a nagyvonalúság és a gesztusérték is hiányzott a fiatalemberből.

Tök természetes, ha feleztek vagy mindenki fizeti a sajátját, de ha már egy ital megvétele is ekkora dolog, akkor a későbbiekben sem várhatunk érzelmileg sokat a férfitől.

Minimális gesztusokat az ismerkedés elején is hasznos lehet a nő felé tenni. Ha ő is jófej, a következő kört majd ő állja.

Túlzott nyomulás

Ezt is sok férfimagazin sulykolja, hogy legyél kezdeményező, legyél férfi.

De ez nem összetévesztendő a túlzott nyomulással.

Hidd el, tapasztalatból mondom, hogy nincs rosszabb például a tánctéren a háttérből hozzád dörgölőző idegeneknél, akik aztán sokadszorra sem értik meg, hogy nemkívánatos a közeledésük.

Ha úgy látod, a lány számára nem jön be a próbálkozás, simán állj tovább, nincs ebben semmi rossz, ne kezdj el tovább nyomulni. És semmiképp sem ilyen formában: nyugodtan oda mehetsz hozzá megkérdezni, hogy van-e kedve táncolni vagy beszélgetni.

Hidd el, értékelni fogja, hogy valaki végre szemtől szembe közeledik, minden értelemben.

Szex?

Semmi baj nincs az egyéjszakás kalandokkal, ha mind a két fél akarja.

De futottam már bele olyanba, aki miután elkezdtünk beszélgetni, egyből felajánlotta, hogy menjünk fel hozzá. Miután jeleztem, hogy rossz ajtón kopogtat, már egyből „csak” ismerkedni akart.

Döntsd el, neked mi a célod ezzel az egésszel, párt keresel vagy kalandot.

Egyikkel sincs baj, de ne úgy állj hozzá, ’hát, ha nem jött össze akkor végülis ismerkedhetünk is szex helyett’. Legyen mindig tiszta a helyzet és a kommunikáció is köztetek.

10 tipp, hogyan ismerkedj nőkkel!

Most, hogy átbeszéltük mik azok a nagy hibák, amelyeket ismerkedés során el lehet követni, nézzünk rá megoldást is.

Itt is szeretném kihangsúlyozni, hogy minden ember más, ezek nem aranyszabályok, amelyek mindig bejönnek. A nők nem misztikus lények, ugyan olyan emberek, mint a férfiak, így nincs hozzájuk külön leírás, ami szerint működnek, ahogy nyilván hozzád sincs.

Ezek csak tapasztalatokon alapuló tippek, hogy hogyan ismerkedj meg nőkkel.

1. Vállald önmagad

Itt most nem arra gondolok, hogy az igazi nevedet mondod bemutatkozásnál, az már remélem az alap.

Lehet a férfiak azt hiszik, hogy mindig egy erős férfi képét kell sugározniuk, pedig ez nem igaz.

Szerintem nagyon vonzó tud lenni, ha felvállalod az esetleges esetlenségedet, és hogy ez az ismerkedős helyzet a komfortzónádon kívül esik.

Simán lehet, hogy neki is, és nagy könnyebbség, ha tudod, hogy nem baj, ha kicsit bénázol. Próbáld meg például elütni az egészet egy viccel, az oldja a hangulatot is és minden nőnek fontos a humor.

2. Merj kockáztatni

Nehéz kérdés ugye, hogy hol lehet manapság ismerkedni?

Legyünk őszinték, a bulikon való csajozás és pasizás ritkán hozza meg a kívánt hatást, persze kivételek mindig vannak.

Nekem a legjobb élményeim mindig a véletlen találkozásokból adódtak, és amikor a fiúk elég bátrak voltak és oda jöttek hozzám.

Szólítottak már meg boltban vásárláskor, és volt egy fiú, aki a Blahán futott utánam. Nem voltak túlzóak és nyomulósak. Ez fontos, mert máskülönben ijesztő lehet egy nőnek, ahogy egy idegen leszólítja az utcán.

De nekem lett már kapcsolatom egy ilyen bátor lépés után, szóval merj néha kockáztatni. Maximum okoztál a lánynak egy jó napot.

3. Pozitív kisugárzás

Tudom, könnyű mondani, meg amúgy is, mi is az pontosan.

Nos, én valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy egy olyan ember, aki tisztában van önmagával, és elégedett is, valamint tényleg jól érzi magát a bőrében.

Ne csak azért járj bárhová, hogy ott becsajozhass.

Ha éppen úgy jön ki, hogy látsz egy olyan nőt, aki tényleg nagyon tetszik, az persze szuper. De ha mint egy kissé őrült, izzadságszagúan lesed a következő áldozatot, az nem vezet sok jóra.

És mi nők is azonnal kiszúrjuk, ha már csak azért próbálkozol, mert nagyon akarsz valakit, vagy éppen már szinte megszokássá vált a dolog számodra.

4. Csajozós duma helyett csak TE

Ne gyakorolj be dumákat, szövegeket előre.

Persze, ha nagyon szégyellős vagy, akkor esetleg gyakorolhatsz kicsit, vagy átgondolhatod a témákat, vagy hogy hogyan szólítanál meg valakit.

De nincs annál rosszabb, mint, amikor valaki betanult szöveggel érkezik, pláne, ha valami elcsépelt változat az. Ilyenkor gyakran lehet az emberlányának olyan érzése, hogy mi lehetünk ma a 100. nő, akinél ezzel bepróbálkozol.

Inkább legyél kicsit béna vagy esetlen, de őszinte.

5. Humor

Ezt már feljebb is említettem, de ez nagyon fontos. Ezzel tényleg minden kínos szituáció és kissé zötyögős beszélgetés is oldható.

Hiszen valljuk be, azért az ismerkedés mind a két fél számára kicsit kínos tud lenni. Nem tudjuk mit mondjunk, hogy mondjuk.

Egy jókor eleresztett poén pedig tuti segít ezt a helyzetet oldani. Legalább így számodra is kiderül, hogy milyen a kiszemelt humora, veszi-e a lapot, esetleg még rá is kontrázik.

Ha megvan az összhang, már minden megy magától.

6. Megjelenés

Persze, a belső értékek a fontosak, ezzel mélységesen egyetértünk.

De valljuk be őszintén, minden esetben az első benyomás dönt.

Természetesen nem tetszhetünk mindig mindenkinek, de ha igyekszünk adni a külsőnkre, azzal magunknak is teszünk egy szívességet. Egy srác, aki tudja mi áll jól neki, van saját stílusa, az egy önbizalommal teli ember képét sugározza.

Az pedig mindig vonzó a nők számára.

7. Lépj túl az elutasításon

Talán fura lehet ez a pont, hiszen pont a csajozás lenne a lényeg, nem az elutasítás, mégis fontos, hogy helyén tudd kezelni a kudarcot.

Hiszen ez dönti el, hogy fogsz hozzá állni a következőhöz, egyáltalán lesz-e következő.

Tanuld meg kezelni a félelmeidet és a sikertelenséget is. Nem mindig jön össze, ez benne van a pakliban, de ezt sohasem szabad személyes kudarcnak venni.

Nem ellened, a személyiséged ellen szól, csak nem passzoltok. A következő próbálkozást ez nem szabad, hogy befolyásolja, hiszen az önbizalom és a fellépés, nagyon fontos az ismerkedés során.

Ne hagyd, hogy a félelmeid és a kudarcaid uraljanak.

8. Legyél segítőkész

Szerintem az egyik legjobb ismerkedési módszer, ami nem is tolakodó, nem is erőltetett, ha valakinek felajánlod a segítséged.

Ha például a munkahelyen tetszik egy lány és látod, hogy bajban van egy feladattal, vagy nehezen megy neki például a fénymásolás, mindenképp ajánld fel a segítségedet.

Ez egy jó alapot ad a beszélgetés elindításhoz, és ha úgy látod kölcsönös a szimpátia, akkor a végén hívd el egy kávéra.

9. Kezdeményezz

Tudom, könnyű ezt mondani, főleg, ha nem vagy az a típus.

Mégis, néha muszáj a kezedbe venni az irányítást. Lépj ki a komfortzónádból és tegyél lépéseket.

Egyszerűbb ugyan sajnálni magadat, hogy neked úgysem jöhet össze, vagy biztos nem tetszel a másiknak.

Győzd le saját magadat és a kishitűségedet és szólítsd meg azt, aki tetszik. Legrosszabb esetben visszautasít.

Hidd el, hogy a másik fél is van olyan intelligens, hogy ne bunkó módon tegye ezt, hogy utána mindenki rajtad röhögjön. És mindig ott van a mi van, ha…Mi van, ha mégis te is tetszel neki, vagy annyira bejön neki a karakánságod, hogy beadja a derekát. Legalább egy esélyt adj ennek a forgatókönyvnek is.

10. Legyél kreatív

Ez is ilyen megfoghatatlan dolognak tűnik, de az ismerkedés során elengedhetetlen, hogy kreatív dolgokkal rukkolj elő.

Ha kiszúrsz valakit a metrón vagy egy buliban, akkor is próbálj valamilyen frappáns szöveggel előállni.

De néha pont az egyszerű és őszinte megnyilvánulás a nyerő, amivel ritkán szoktak élni a többiek. Ha már egy ideje viszont ismered a lányt, és tudsz róla pár dolgot, akkor használd fel ezt a tudást.

Nekem az egyik legjobb élményem például az volt, amikor egy fiúnak csak megemlítettem, hogy kiskorom óta cirkuszba akarok eljutni, majd másnap beállított két jeggyel.

Ezek apró kis gesztusok, de tuti leveszed a másikat a lábáról.

Hogyan ismerkedj nőkkel: Összegzés

Az ismerkedés mindig nehéz pálya, tele buktatókkal, de a pozitív végeredmény érdekében igenis megéri.

Lépj ki a komfortzónádból, legyen önbizalmad, hidd el magadról, hogy igen is szerethető vagy és van valahol egy lány, akinek bizony pont te kellesz.

Scroll to Top