Hogyan mondjam el hogy szeretem

Hogyan mondjam el, hogy szeretem? Amikor ideje színt vallani

Tartalomjegyzék

Az érzéseink kifejezése, főleg, ha szerelemről van szó, bizony nem egyszerű dolog. Szerencsére számos módja van annak, hogy a másik tudtára hozzuk, bizony igencsak erős érzelmeket táplálunk iránta.

Összeszedtem pár módszert és helyzetet, amelyek segítenek, hogy ez semmiképpen ne legyen egy kínos és rossz pillanat, hiszen szerelmesnek lenni nagyon jó dolog.

Akárhány évesek is vagyunk, bevallani, hogy szeretünk valakit, mindig kockázatosnak tűnhet. Hiszen félünk a visszautasítástól, azonban a legrosszabb, amit tehetsz, ha emiatt magadban tartod.

Meg kell fordítanod a kérdést és arra koncentrálni, de mi van, ha ő is szeret. Ne hagyd beteljesületlenül ezt az érzést, ha viszont nem viszonozzák, azt ne kudarcként éld meg, hiszen ez nem azt jelenti, hogy veled bármi baj lenne.

De mégis, honnan tudjuk, hogy valóban szerelmesek vagyunk és mikor közöljük ezt a másikkal? Erre olvashatsz pár példát és helyzetet, amelyek segíthetnek, hogy ne csalódás legyen a vége.


Ez is érdekelhet:


Honnan tudom, hogy szerelmes vagyok?

Persze, ez egy nehéz kérdés, és a válaszért bizony jócskán magadba kell nézned.

Lehet már évek óta több párkapcsolattal a hátad mögött, amolyan öreg motorosként evezel a párkapcsolatok vizén, de lehet, hogy még sohasem találkozzál ilyen érzéssel.

Minden ember és élethelyzet más, így a szerelem érzése is folyamatosan változik.

Azonban akadnak tendenciák, amelyeket megfigyelhetünk ilyenkor magunkon. Például mindig szeretnénk az illetővel lenni, ha pedig éppen távol vagyunk egymástól, akkor biztos, hogy mindig rá gondolunk.

És persze azok a fizikai jelek, amik ilyenkor megmozdulnak bennünk. A heves szívdobogás, a pillangók a gyomorban és, hogy folyton csak mosolyogni tudunk rá: ezeket talán senkinek sem kell bemutatni.

A többit a fantáziádra bízom.

Viszont ezek még csak azt bizonyítják, hogy nagyon tetszik az illető, és megvan a kémia köztetek. Ahhoz, hogy szerelemről beszélhessünk, azért több időre van szükség.

Meg kell ismernünk hozzá a másikat, a gondolatait és az értékrendjét is. Ha minden hibájával együtt, még mindig azt érezzük, őt nekünk teremtették, akkor gyanús, hogy bizony szerelemről lehet szó.

Ki mondja előbb ki: szeretlek?

Sokszor az ember dacból és büszkeségből nem akar az első lenni, aki kimondja azt a bizonyos bűvös szót.

Pedig ebből nem szabadna önérzeti kérdést csinálni. Ha azt érzed, hogy szerelmes vagy és ezt szeretnéd megosztani a másikkal, sőt, úgy látod viszonozza is ezeket az érzéseket, akkor ne várj, amíg ő mondja ki.

Lehet, a másik csupán félénkebb, mint te, vagy nincs önbizalma, pedig ott pislákol benne is a szerelem érzése.

Ha viszont nem vagy biztos a válaszban, esetleg bonyolultabb köztetek a viszony, akkor sem szabad magadban tartani. Sokkal tisztább helyzetet teremt köztetek és te is megfogod még köszönni magadnak az őszinteségedet.

Ha ő nem érzi ugyan ezt, az bár fájdalmas, de legalább tovább tudsz lépni és rád tud találni az igazi. Ha pedig viszonozza, akkor nem kell tovább egy helyben toporogni, hanem egymáséi lehettek.

Ugyanez igaz arra a kérdéskörre is, hogy a férfinak vagy nőnek illik előbb kimondani a szeretlek szót. Nincs ilyen szabály.

Bár, valamiért a társadalomba azt kódolták, hogy a nők csupán passzív „elszenvedői” egy kapcsolatnak, ez korántsem igaz. Egy nő is kezdeményezhet és azzal sincs semmi baj, ha ő mondja ki előbb, mit is érez a másik iránt.

Itt nem férfi vagy női szerepekről beszélünk, hanem két emberről, akik éreznek egymás iránt valamit.

Mikor mondjam ki, hogy szeretem?

Ilyen szabály szerencsére nincs.

Bár biztos könnyebb lenne, ha tudnánk, ekkor és ekkor illik előhozakodni vele.

Ha valaki túl korán mondja, mondjuk egy vagy két hét után, az ijesztő lehet a másik számára, vagy nem is veszi komolyan.

Ha viszont sokáig halogatjuk, akkor a partner részéről kételkedés merülhet fel az érzéseinkkel szemben.

Ehhez kell egy jó adag önismeret és persze őszinteség, magunkkal szemben is. A szeretlek egy nagyon erős és fontos szó, amivel nem szoktak dobálózni, mert annak súlya van.

Így bár támogatom, hogy ne tartsuk magunkban, azért ne is mondogassuk úton útfélen mindenkinek, mert elveszti a jelentését. Mielőtt kimondjuk az illetőnek, nem árt egy kis önvizsgálat, de persze azért túlgondolni sem kell. Hiszen legbelül mind tudjuk a választ.

Hogyan mondjam el neki, hogy szeretem? Módszerek a szeretlek kimondására

Ahány ember, annyi féle megoldás.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb módon közöljük az illetővel, hogy bizony szeretjük, nem árt, ha igazán jól ismerjük.

Tudni kell róla, hogy romantikus alkat-e vagy inkább az egyenes, minden körítés nélküli dolgokat kedveli. Na persze magunkra sem szabad ráerőltetni olyan szerepet, amivel nem tudunk azonosulni.

Ha nem vagy egy hősszerelmes típus, még akkor is akad jó néhány lehetőség, amellyel ki tudod fejezni az érzéseidet.

1. Ha nem vagy a szavak embere

Bár azért jól esik az embernek ezt hallani legalább egyszer vagy kétszer, az sem baj, ha az első alkalommal más módon hozod a választottad tudtára.

Írhatsz neki egy szép levelet, amelyben elmondod neki, hogy miket szeretsz benne a legjobban. Esetleg egy szép szerelmes verset, ha ilyen vénával vagy megáldva.

Ezekben az a jó, hogy el lehet rakni, és időről időre elővenni, ami még emlékeztethet titeket a szerelmetek hajnalára.

Én például folyamatosan leveleket írtam, minden, számunkra fontos esemény alkalmával, ahol kifejeztem az illetőnek, hogy miért is szeretem őt annyira, vagy összegeztem az adott közös évünket.

Ezeket pedig mindig nagyon jó volt visszaolvasni, akkor is, amikor már véget ért az a szerelem.

De összekötheted egy romantikus gesztussal is: kirakhatod virágokkal, a kedvenc csokijából vagy éppen a hóba is beleírhatod, hogy te bizony szereted őt. A lényeg, hogy legyen személyes és őszinte.

2. A romantikus típusoknak

Ha mind a ketten igazi romantikusok vagytok, akkor aztán kimeríthetetlen az eszközök tárháza.

Én mindig is értékeltem, ha egyedi megoldásokkal találkoztam a szerelem terén is.

Na, nem kell semmi nagy dologra gondolni: nem kell az égre felírni vagy helikoptert bérelni, hogy elmondhassuk, mennyire szeretjük a másikat. Bár kétségkívül látványos megoldások.

De sokkal maradandóbb tud lenni talán egy sima romantikus vacsora helyett, ha mondjuk főzöl neki, ráadásul a kedvenc ételeit, majd a vacsora végét még a bűvös szeretlekkel is megkoronázod.

Elviheted olyan helyekre, amelyekről tudod, hogy neki fontosak vagy különlegesek: legyen az a Normafa vagy éppen egy kedves park. A lényeg, hogy érezze, te figyelsz rá.

Egy kedves és romantikus ajándék, legyen az akár kézzel készített is, jó apropót adhat arra, hogy kifejezzük az érzéseinket.

Ma már például számos csináld magad ékszerkészítő helyszín, workshop van, ahol személyre szabott és egyedi kiegészítőt készíthetsz, akár a pároddal közösen. Mi lehetne ennél romantikusabb?

Ha pedig igazi hősszerelmes típus vagy, és esetleg van kedvenc közös romantikus filmetek vagy tudod neki melyik az, akkor egy közös filmezős este keretein belül is szerelmet vallhatsz.

Főleg, ha tudod esetleg a film melyik pontján jön az igazán romantikus vallomás rész, akkora időzítheted a sajátodat is. Biztos megható pillanat lenne a kiszemeltednek.

3. Az egyszerűséget kedvelőknek

A kevesebb néha több, és ez igaz bizony a szerelmi vallomásokra is.

Ugyanis nem kell annál különlegesebb alkalom, mint, hogy beszeretnéd vallani a másiknak, mit érzel iránta. Sőt, az ilyen spontán vallomások szoktak sokszor a legjobban elsülni.

Az én egyik legjobb élményem is egy ilyen hirtelen jött szeretlekhez köthető. Egy sima kanapén összebújós pillanat volt, amikor kimondták nekem ezt a fontos szót. Annyira jókor, jól időzítve érkezett, hogy nem volt szükség hozzá se tűzijátékhoz, se semmi extrához, mert így is ütött.

Lehet mondani a szeretleket, akár mosogatás közben, vagy egy egyszerű séta alkalmával, akkor amikor úgy érzed, egyszerűen kibukik belőled ez a szó. Mert ott és akkor annyira tökéletes minden, hogy ki kell mondanod.

Ha őszinték az érzéseid, akkor a másikat sem fogja érdekelni, hogy az a Citadella tetején, vagy a sarki ABC előtt mondod el neki, hogy szereted. Mert tulajdonképpen úgyis a tartalom számít. Ha szeretitek egymást, akkor mindenképp különleges pillanat lesz az első szeretlek.

Scroll to Top