Mi kell a nőnek egy kapcsolatban

Mi kell a nőnek egy kapcsolatban? – Útmutató férfiaknak

Tartalomjegyzék

Örök és folyton előkerülő kérdés, hogy mi kell ahhoz, ha egy nőt maradéktalanul boldoggá akarunk tenni a párkapcsolatban. Mielőtt komplikált és nagyon mélyenszántó dolgokra, esetleg az anyagiakra vagy az egzisztenciára gondolsz, akkor a következőkben eloszlatom a tévhiteket.

A férfiak többsége állítja, a nő bonyolult lélek. Pedig nem kevésbé bonyolultabbak, mint az ellentétes nem képviselői.

Hogy mi kell a férfinak egy kapcsolatban, arról itt olvashatsz bővebben.

A női lélek megértéséhez nem kellenek matematikai képletek, önelemző könyvek, hiszen vágyaik alapvetően nem sokban különböznek a férfiakétól.

Persze néhány dologban sokkal finomabban vannak hangolva, sokkal érzékenyebbek, elemzőbbek, de sosem a rosszindulatúság sugárzik belőlük. A női „hiszti” mögött azonban komoly vívódás és szeretethiány áll.

Természetesen ahány nő, annyiféleképpen vágyik a boldogságra. Valaki szenvedélyesebben, valaki nyugodtabban, valakinek sokkal fontosabb az intimitás, mint a kommunikáció vagy az anyagiak. A következőkben felsorolt pontok közül szemezgethetsz, mi kellhet egy nőnek egy boldog párkapcsolatban.

19 dolog, amire szüksége van a nőnek egy kapcsolatban

1. Tisztelet

A legfontosabb kérdéskör a boldog kapcsolat kialakítása során. A titok nem más, minthogy úgy kell bánni a nővel, ahogyan te is elvárod, hogy bánjanak veled.

Ha szarkasztikusan, esetleg káromkodva kommunikálsz a pároddal, ne csodálkozz, ha egy idő után te is visszakapod a szurkálódásokat. A nők tűrőképessége igen magas, a szeretett férfi kedvéért képesek évekig elviselni a tiszteletlen bánásmódot, de egy idő után borul a teli pohár. Akkor már nem érdemes értetlenül pislogni, mint pocok a lisztben, hogy nem értjük, miért hagyott el minket a párunk.

Ugyanez vonatkozik a nő számára legfontosabb családtagokkal, barátokkal kapcsolatos bánásmódra. Bár a szerelem elején a nő hajlamos eltusolni bizonyos félreérthető kinyilatkoztatásokat, hosszú távon felülkerekedhet benne a racionalizmus és akkor jaj neked, ha nem megfelelően bánsz a szeretteivel!

2. Hasonló érdeklődési kör

Az ellentétek vonzzák egymást mondást felejtsd el egy párkapcsolat esetében!

Az ilyen pároknál általában az egyik fél jócskán feladja a rá jellemző életvitelét, esetleg a komplett személyiségét, hogy a másikkal lehessen. Na, de meddig?

Egy őrülten pörgő, folyamatosan utazó férfi és egy nyugodt, otthonülő nő között mégis hol lehet az a metszéspont, ahol találkoznak? Lényegében sehol, maximum este a vacsoránál, ha ugyan a férfi addigra hazaér.

Egy hosszú távú, harmonikus párkapcsolat esetében igenis fontos elfogadni a másik hobbiját, támogatni a másikat, de ez nem egyenlő azzal, hogy teljesen más úton jártok.

Az azonos találkozási pontok, egy sport, egy hobbi, közös szenvedély, valamint a hasonló mentalitásra is szüksége van, hogy maradéktalanul kielégítsd a nő boldogságát.

3. Szex és intimitás

A XXI. századra akár nyugodtan el is felejthetjük a nők egykori prüdériáját. Igenis a nőknek szükségük van a szenvedélyes, mindent elsöprő együttlétekre, de néha egy gyertyafényes, lágy zenétől megbolondított, romantikus szeretkezésekre is.

A hölgyek fantáziája és vágyai végtelenek, szíves örömest dobják fel hosszú évek után is a kapcsolatot egy csipke bugyival, vagy pikánsabb öltözettel. Őket is ugyanúgy foglalkoztatja egy extrémebb környezet vagy meghökkentő helyzet a szerelem kibontakozására, akár a férfiakat.

De a legfontosabb az érintés. A folyamatos szemkontaktus, az érzéki csókok és a bizsergető érintések még a leghidegebb nőt is képesek beindítani. Egy simogatásokkal, csókokkal megfűszerezett előjáték többet érhet bármilyen elsőrangú orgazmusnál.

Ne félj kérdezősködni a párod szexuális igényeiről! Sokkal közelebb hoz egymáshoz titeket az őszinteség az ágyban, hiszen a nő ilyenkor is érzi, hogy boldoggá akarod tenni és érdekel téged, mit szeret.

Meglásd, a teljes odaadást többszörösen képesek meghálálni a hölgyek!

4. Pozitivitás

Egy negatív ember képes akár 1-2 óra alatt is úgy padlóra küldeni a kedved, hogy nagyon nehéz felvakarni utána. Hát még egy háztartásban élni egy bolhás kutyaként morgó férfival!

Tudom, az élet nem habos torta, akadnak hullámvölgyek, amikor az embernek az élethez sincs ereje. Ekkor van igazán szükség a pozitivitásra, az életigenlésre. Ebben a nők sokkal hatékonyabbak a férfiaknál, ösztönösen képesek meglátni a problémákban a lehetőséget és a boldogságot.

Ha alapvetően morcosabb, negatívabb személyiség vagy, akkor tudatosan figyelj oda, amit csinálsz, és amit mondasz! Ha egy életvidám, energikus nő kerül melléd, akkor mindent meg fog tenni, hogy boldoggá tegyen és megmutassa neked a napos oldalt.

De csak akkor marad melletted, ha engeded neki és nem húzod vissza a negatív hozzáállásoddal.

5. Humor

Egy jóízű nevetés, egy éppen odaillő poén minden jeges szívet megolvaszt.

Még a legvérmesebb veszekedést is képes lehetsz egyetlen jól irányzott humorral is feloldani. A nők képesek minden konfliktust totális drámának megélni, de mindennél jobban vágynak rá, hogy békésen véget érjen.

A humor beiktatása a veszekedésekbe pontosan azt sugallja nekik, hogy számodra is éppoly fontos a békesség, szeretnéd minél hamarabb kellemesebb mederbe terelni a beszélgetést. Persze a vita tárgyának komolyságát azért idő előtt mérd fel, nehogy rosszul süljön el a vicc!

A humor a hétköznapi gondokon is segít átlibbenni. Egy egészséges párkapcsolatban a nevetés, a viccelődés a mindennapok része, száműzi a stressz okozta rosszkedvet és szorongást. Ha mosolygós, jókedvű nőre vágysz magad mellett, akkor bizony figyelned kell arra, hogy humorral színesítsd a mindennapokat.

6. Bizalom

A bizalom az egyik legfontosabb pillére a párkapcsolatnak.

Ha már eleve nem bízol a választottadban, akkor az egészet megette a fene. Kisebb, játékos féltékenykedések beleférnek, sőt, még izgatja is a hölgyet, ha ilyen módon fejezed ki a vonzalmadat. De vigyázz, mikor léped át a határt a pajkos évődésből a zöld szörnyeteggé válás felé!

A szabályozással, a magadhoz láncolással, a felesleges féltékenykedéssel csak elriasztod vagy romlásba taszítod a partneredet. Ha érzi, hogy bízol benne, szabadon engeded, ha hagyod, hogy elmenjem a barátnőivel vacsorázni vagy egy 3 napos jógatáborba, akkor boldogan fog visszarohanni a karjaidba.

7. Kommunikáció

Kivel mással is lehetne megosztani a lelkedet érintő problémákat, mint a nővel, akit szeretsz?

A hölgyek számára az őszinte, nyílt kommunikáció elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott kapcsolatnak. A férfiak többsége fél megosztani gondolataikat saját kedvesükkel, hiszen attól aggódnak, nem tűnnek később elég erősnek az imádott nő szemében.

A valóság azonban gyökeresen más.

Egy nyílt férfi a nő számára a legszebb ajándék. Az őszinte kommunikációban benne rejlik a feltétlen bizalom, és a másikba vetett hit. A mély beszélgetések csak erősítik a nő szerelmét, hiszen tudja, partnere megosztja vele a legféltettebb titkait is.

8. Romantika

A szerelem fellángol és szép lassan tiszteletté és szeretetté szelídül. Teljesen normális a párkapcsolatban, hogy lecsillapodnak a vágyak, az érzések, és a hétköznapok részévé válhatnak.

Azonban sosem szabad hagynod, hogy elszürküljenek, vagy ellaposodjanak! Újra és újra szikrát kell adni néha a parázsnak, hogy melege kitartson hosszú időkön át.

A megszerzett nő sose legyen evidens!

Sok férfi leselkedik odakint, hogy hálóját egy érzelmileg elhanyagolt nőre kivesse. Ha nem hagyod kihűlni a lángot, ha apró meglepetésekkel, gesztusokkal vagy ajándékokkal megleped a párodat, akkor nem lesz szüksége a vadromantikára.

Egy kellemes vacsora egy panorámás étteremben, egy meglepetés utazás, séta a folyóparton vagy egy szál virág is fel tudja ébreszteni a nőben az egykori szerelmet.

9. Támogatás

A párkapcsolat mellett megvan mindenkinek a maga kis világa, hobbija, karrierje, amelyet bizonyos célkitűzések mellett egyenget. Ezek többször kiesnek a közös érdeklődési körön kívülre, de pont ez teszi vonzóvá a másik személyiségét.

Nem kell értened a nő hobbijához, hivatásához, egyszerűen hallgasd meg, amikor ezekről beszél! Kérdezz vissza, emlékezz néhány részletre, hogy később érdeklődhess azok iránt!

Menj el egy előadására, versenyére, hogy jelenléteddel biztosítsd: te mellette állsz a szenvedélyében is! Egy nő számára maga a mennyország, ha érzi, hogy partnere érdeklődik azután, amit csinál.

10. Függetlenség

Téves képzet azt gondolni, hogy a nők szeretnek anyáskodni a partnerük felett.

A gondoskodás nem egyenlő a férfi kiszolgálásával vagy életének irányításával. Sőt!

A nők szemében kifejezetten vonzó, ha egy férfi tud önálló és határozott döntést hozni, illetve szenvedélyesen érdeklődik egy bizonyos tevékenység iránt. Természetesen itt is vigyázni kell a mértékkel, hiszen a túlzott munkamorál, a karrier hajhászat vagy időigényes hobbi a kapcsolat rovására mehet. Döntéseid meghozatala előtt pedig érdemes a pároddal is megvitatni a kérdést.

A kitartás, a rajongás és az elköteleződés a munka, egy hobbi vagy sport iránt stabil partnert sejtet a nő szemében. Ahogy a hivatása, a szenvedélye mellett kitart a férfi, úgy a kapcsolatban is kitartó marad. Szeresd azt, amit csinálsz!

11. Elégedettség

Egy nő számára a céltudatos, törekvő férfi vonzó társ.

Azonban a fejlődésre való törekvést ne keserítse meg az elégedetlenség! Imponáló, ha szeretnél ledobni néhány kilót az egészséged érdekében, de ha naponta hajtogatod a feszes izmok ellenére is, hogy mennyire kövér vagy, akkor egy idő után a nő is ráun ennek megcáfolásban.

Ha egy férfi a kákán is folyamatosan csomót keres, ha soha semmi sem elég és mindig mindenből a nagyobb, a jobb, az újabb kell, abba bizony a nő belefárad. Sőt, azt gondolhatja, hogy egy idő után ő sem lesz elég jó számodra!

A nők szeretnek apró, elérhető célokat kitűzni maguk elé, míg a férfiak hajlamosabbak a megalomániára és harácsolásra. Egy nő számára az örökké elégedetlenkedő partner egyet jelent azzal, hogy a férfi nem érzi jól magát a kapcsolatban, a jelenlegi helyzetével.

Törekedj arra, hogy megéld a jelenlegi helyzeted pozitív oldalát és egy pohár jó bor mellett meghitten beszélgessetek a pároddal a jövőbeni tervekről!

12. Stabilitás

Nagyanyáink idejében „jó partinak” számított egy anyagilag stabil férfi, hiszen a vagyona biztosította a családi jólétet. A modern kor leányai számára a stabilitás nem csupán az anyagi oldalról áhított.

Persze, ha megkérdeznénk a nőket, akkor egyik sem ellenkezne, hogy komoly egzisztenciával rendelkező párja legyen. Ám az anyagiak mellett az érzelmi stabilitás is előkelő helyen szerepel egy boldog párkapcsolat listáján.

Egy idegileg, érzelmileg labilis férfi sosem a „kalandot” jelenti, hanem inkább félelmet gerjeszt a nőben. Hiszen hogyan tervezzen a férfival családot, ha az a saját életét és érzelmeit sem képes irányítani?

Egy boldog párkapcsolat nem a pénzen múlik, de sok mindent egyszerűbb megoldani vele, ezért törekedj olyan munkára, amelynek jövedelméből biztos életet tudsz teremteni a szeretett hölgynek, felesleges kockázatok bevállalása nélkül!

Ha pedig érzelmileg nem érzed készen magadat egy kapcsolatra, akkor érdemes előbb rendet tenned a lelkedben egyedül és aztán beengedni oda a boldogságot.

13. Intelligencia

A nők vonzódnak az értelmileg és érzelmileg is intelligens férfiakhoz.

Itt természetesen nem arra gondolok, hogy rohanj el az Akadémiára és biflázd be az összes enciklopédiát!

A saját területed, szakmád, hobbid terén megcsillanó tudásod, az általános intelligenciád az, ami el tudja bűvölni a hölgyeket. A klasszikus értelemben vett könyvek mellett a szakcikkek, újságok olvasása is szélesítheti a látókörödet anélkül, hogy kívülről kellene fújnod az Ady összest.

Az érzelmi intelligencia a mások és a nő érzelmeinek kezelésén mutatkozik meg. A kiabálás egy veszekedés során, a durvaság, a másik ledegradálása, esetleg az önzőség, a lenézés mind-mind kiállít egy szegénységi bizonyítványt a férfiról.

A higgadt, türelmes úriemberek sokkal többet képesek elérni a hölgyeknél, mint az indulatos, hamar dühből felcsattanó férfiak.

14. Udvariasság

Az udvariasság, a jó modor nem divatja múlt fogalmak: a figyelmesség része, a nő tiszteletének kifejező eszközei.

Egy feladott kabát, egy előre kinyitott ajtó vagy segítő jobb a magassarkúin tipegő hölgy felé pozitív gesztusok, alkalmak arra, hogy a nő nőnek érezze magát a férfi mellett.

Az udvariasság megtartása elengedhetetlen főleg akkor, ha a nő a szüleinek vagy a legjobb barátainak mutat be. Ha már idáig eljutottatok a kapcsolatban, akkor büszke rád és szeretne veled „villogni”.

De ezt csak akkor lehetséges, ha tudja, illedelmesen fogsz viselkedni a társaságában. A jó modor, az udvarias gesztusok áttörik az első találkozások gátját és hamar rokonszenvesnek ítélnek meg.

15. Rendezett külső

A külső nem minden, de alapvetően tükrözi a személyiségünket. A hölgyek számára fontos, hogy partnerüknek ápolt, rendezett, tiszta külseje legyen, hiszen ez híven tükrözi, hogy a lelkük is rendben van.

Ehhez hozzá tartozik a személyes higiénia a finom illattal, az ápolt fogakkal és a rendezett szakállal, hajjal. Másrészt az öltözködésre való kellő odafigyelés is számottevő súllyal bír.

Nem kell drága öltönyökben és élére vasalt szövetnadrágokra gondolni! A nők nem a márkák logóit figyelik, hanem az olyan apróságokat, hogy nem foszlik-e a póló nyaka, vagy, nem kopott-e a cipő vagy nem koszos-e a nadrág térde.

Adhatod a saját stílusodat!

Lehet az egy lazább, sportosabb viselet, de egy elegánsabb öltözet is, a lényeg, hogy harmonikus összképet adjon egy olyan férfiről, aki tisztában van az értékeivel.

16. Minőségi idő együtt

Egy párkapcsolaton nem csupán addig kell dolgozni, amíg megszerzed a nőt.

Sokkal nagyobb munka, ami azután következik, de mindig megéri, ha a megfelelő emberrel vagy együtt.

A szürke, borongós hétköznapok, a munka vasfoga vagy a problémák hamar képesek bedarálni mindenkit és képes elfeledtetni, hogy miért is élünk. Azonban próbáld szem előtt tartani, hogy az a kevés együtt töltött idő minőségi legyen!

A kanapéba olvadó tévézés elmegy néha a hideg, téli estéken, de ne ez legyen az etalon! Beszélgetés, játék, közös sport vagy program olyan élményeket, emlékeket ad mindkettőtök részére, amellyel könnyedén átvészelitek a mindennapok kihívásait.

Törekedj a mozgalmas, változatos szabadidőre, lepd meg a nőt új ötletekkel, tervekkel és garantáltan bearanyozza a napodat!

17. Dicséret

Hajlamosak vagyunk párunkat és tetteit maguktól értetődőnek venni. Pedig nem lenne szabad!

Az, hogy egy nő nap mint nap friss vacsorát tesz eléd, takarít, mos és bevásárol nem elvárható, vagy kötelező „elem”, mint a 19. században. Az akkor tipikus női és férfi szerepek mára összemosódtak, nincsenek éles határvonalak, mint egykor.

Egy nőnek nincs feltétlenül szüksége egy férfira, hogy eltartsa, hiszen önmaga is építhet karriert, illetve nem egy erős nőt látunk, aki egyedül neveli gyermekét. Tehát a „házias” nő ma már tényleg puszta szeretetből és gondoskodásból látja el ezeket a feladatokat.

Pontosan emiatt építsd be a napi rutinba a „köszönöm” szót és a dicséret valamennyi formáját! Ha ízlett az étel, feltétlenül nyilvánítsd ki!

Ha a párod éppen új frizurát, körmöt csináltat vagy egy csinos ruhában jelenik meg, ne maradjon el a bók! Persze, nem kell túlzásokba esni és minden mozdulatát ajnározni, hiszen azzal pont az ellenkezőjét váltod ki.

De meglásd, hogy egy kellő időben elsütött dicsérettől a nő szárnyalni fog.

18. Szociális élet

Ha nem kifejezetten otthonülős háziasszonyt választasz magad mellé, akkor bizony számolnod kell a családdal és a barátokkal, akikkel aktív közösségi életet fogtok folytatni.

Egy társasági életben aktív nő számára nagyon fontos, hogy hogyan, miképpen bánsz az ismerőseivel.

A legideálisabb szituáció, ha hasonló az érdeklődési kör a szóban forgó társasággal, ám, ha igazán fontos számodra a nő, akkor a különcöket is el kell fogadnod.

Ha nem teljesen tudsz elvegyülni a közegben, akkor biztosítsd a nőt, hogy a legfontosabb eseményekre elmész vele, a többire pedig bátran menjen el nélküled. Így megmutathatod, hogy nem teljesen zárkózol el a barátai elől, de szabadon találkozhat velük.

19. Közös célok

Az együtt gondolkodás, a közös célok megvitatása, tervezgetése erős kapocs lehet egy párkapcsolatban.

Nem kell egyből a nagy dolgokra gondolni, mint a ház, vagy a gyerekvállalás. Egy közös utazás, egy parti megszervezése, vagy a lakás renoválása is ad egy plusz löketet a kapcsolatnak.

A nőnek mindenképpen éreznie kell, hogy vele tervezed a jövőt. Nem mellette, nem egyedül, nem kikerülve a véleményét, hanem időt szánva, alaposan átbeszélve, hogy ketten együtt mit gondoltok.

Lehet, hogy a nagy közös cél távolinak tűnik (pl. egy házépítésnél), de már az, ha rendszeres időközönként beszéltek róla, szoros köteléket alakíthat ki köztetek.

A nők jelentős részének szüksége van a fejlődésre, tehát semmiképpen se rekedj meg egy ponton mondván, jó ez úgy, ahogy van. Nem biztos, hogy a szeretett nő is ugyanígy van vele.

Összegzés

Nos, remélem sikerült segítséget adnom ahhoz, hogy mi kell a nőnek egy párkapcsolatban.

A fent taglalt pontok természetesen nem együttesen kell érvényesülnie, hiszen ahány nő és férfi, annyi párkapcsolat, annyi szeretetnyelv.

A nő személyiségén, habitusán, intelligenciáján és érettségén múlik, hogy mit tart fontosabbnak egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban. Emiatt nem is szabad aggódnod, hogy mondjuk nem vagy elég romantikus alkat, vagy az ágyban visszafogottabban viselkedsz.

A híres „zsák a foltját” mondás még mindig erősen él, tehát te is meg fogod találni a hozzád leginkább megfelelő partnert.

Minél többet viszel bele a párkapcsolatodba, annál boldogabbá teszed vele a választott hölgyet és annál többet fogsz te is visszakapni tőle.

Scroll to Top