Szakítás jelei

A szakítás jelei – A 16 legvégzetesebb szakítás előtti jel!

Tartalomjegyzék

Egy szakítás nem jön derült égből villámcsapásként. Bármennyire is szeretnéd magaddal elhitetni, hogy felkészületlenül ért a hír, bizony jócskán akadnak jelek, ami miatt számíthattál a kapcsolatotok végére. Nézzük végig ezeket a jeleket!

A szerelem vehemenciája és intenzitása egyénenként, páronként változó. Elképzelhető, hogy napok, hetek, hónapok, de lehet, csak évek múltán döbben rá a pár egyik tagja, hogy nem pontosan azt kereste partnerében, amit kapott.

Minél hosszabb ideig tart a párkapcsolat, annál nehezebben lép ki az elégedetlen fél belőle. A szakítás jelei azonban minden esetben jelen vannak.

Elképzelhető, hogy alig észrevehető a változás, amely után megtörténik a kenyértörés, de olykor egyidejűleg több viselkedésbeli eltérés jelenlétét is tapasztalhatod.

Húzd ki a homokból a fejedet és nézz szembe a szakítás egyértelmű előjeleivel!


Ez is érdekelhet:


Hogyan ismerd fel a szakítás előtti jeleket

Ha az alábbi felsorolásból 5 vagy több jel arra enged következtetni, hogy valami nincs rendben, akkor ideje, hogy megszólaljon benned a vészharang!

Ilyenkor nem kell azonban elkeseredni!

A még időben észrevett és kezelt párkapcsolati problémákat helyre lehet hozni, így a végleges szakítás az esetek többségében elkerülhető.

1. Haldokló kommunikáció

Emlékszel még az első időkre, amikor még végigcsicseregtétek az éjszakákat és egymás ajkain csüngtetek, hogy halljátok, mi történt a másikkal?

Hogy mostanság ez még csak nyomokban sem fordul elő?

Akkor nyomd be a vészcsengőt, mert a kommunikáció hiánya az egyik elsődleges szakítás előtti jel!

Érthető, hogyha valamelyik félnek vannak rosszabb napjai, amolyan „senki ne szóljon hozzám” típusú időszakok, de ezek nem tarthatnak örökké.

A stabil párkapcsolat alapja az őszinte, nyílt kommunikáció, ahol a felek megosztják egymással a problémáikat és együtt törekednek azok megoldására.

Azonban, ha a beszélgetések lekorlátozódnak az időjárás és a munkahelyi gondok megvitatására, vagy esetleg teljesen megszűnnek, akkor vélhetően a későbbiekben sem tudtok semmi érdemlegeset mondani egymásnak.

2. Állandósult viták

Érkezik is az egyes számú jel ellentettje. A viták elkerülhetetlen elemei a párkapcsolatnak, sőt, a vélemények ütköztetése fontos, hiszen itt mutatkozik meg, hogy egyik fél sem ásta magát alá a másik akaratának.

Egy kis parázs összezördülés még izgalmassá is teheti az egyhangúan folydogáló mindennapokat, hiszen utána édes a kibékülés.

A folyamatos veszekedések azonban korántsem normális jelenség, és idővel végleges szakításhoz szoktak vezetni.

Egy harmonikus kapcsolatban a felek törekednek a kompromisszumos megoldásra, de ha már a pár egyik tagja szabadulni szeretne, akkor nem fog engedni a saját „igazából”.

Ha a viták kitöréséért valami apró dolog is elegendő, ami korábban nem okozott problémát, akkor biztosan tudhatod, hogy a párod folyamatos feszültséggel küzd. És lehet, hogy a feszültség pont abból adódik, hogy már nem szeretne veled lenni.

3. Elmaradó udvarlás

Gondolom, tisztában vagy vele, hogy egy életen át nem lehet a lángoló szerelmet fenntartani. Azonban az azt kiváltó szikrát újra és újra fel lehet éleszteni.

Egy meglepetés vacsora, egy váratlan bók, egy romantikus séta vagy egy közös nyaralás segít újra felidézni a varázslatot. Az udvarlás, az egymás méltatása és az egymás iránti érdeklődés fenntartása a hosszú távú kapcsolat egyik titka.

Természetesen a kölcsönös rajongás mindkét félen múlik és bár klasszikusan inkább a férfitól elvárt, hogy bókoljon a nőnek, egy megfelelő időbe elsütött dicséret a nőtől a férfi irányában óriásit lendíthet az önbizalmán. 

Ha észreveszed, hogy a párod korábban elhalmozott bókokkal vagy meglepetésekkel, de mostanában még az új frizurádat sem dicséri meg, akkor kezdj el gyanakodni az elhidegülésre. Egy szerelmes férfi vagy nő mindig keresi párja kegyét anélkül, hogy ez számára kötelező „elem” lenne.

4. Távolságtartás

A vonzalom elengedhetetlen két ember között, hogy szoros kötelék alakuljon ki. Szükséges hozzá egy csipet kémia és annál több szerelem.

Ha feltétel nélkül szereted a másikat, akarva-akaratlanul keresed a testi kontaktust vele, legyen az egy aprócska érintés, egy kézfogás vagy akár a csók is. Itt is fontos elem az ösztönösség, hiszen a szeretet ilyen fajta megnyilvánulását nem lehet senkire sem ráerőltetni.

Ha a párod látványosan kerüli a fizikai kontaktus még négyszemközt is és csak a kanapé karfája gátolja meg, hogy messzebb üljön tőled, akkor bizony ott hiba van a gépezetben.

Ugyanilyen látványos jel, hogyha közeledsz felé és valamilyen bagatell kifogással egyszerűen felpattan mellőled, vagy igyekszik minél messzebb kerülni tőled. Ne áltasd magad azzal, hogy sürgős dolga akadt, egyszerűen nem akar a közeledben maradni!

5. Megváltozott testbeszéd

Nem kellenek mérföldes távolságok, hogy a párod mozdulataiból kiderítsd, elmúlt a nagy szerelem.

Erre mutat rá, ha a korábban csontropogtató ölelések gyors átkarolássá szelídültek, a romantikus filmeket idéző csókok pedig egyszerű szájra puszikká, rosszabb esetben arcra puszikká korcsosultak.

A séta közben előkerülő „döglött hal” típusú kézfogások is szomorú jelei a kapcsolat hanyatlásának: amikor a párod már be sem hajtja az ujjait, amikor a tiédet rákulcsolod az övére, az bizony tökéletes szimbóluma a kötelék meggyengülésének.

Ugyanilyen beszédes jel az összekulcsolt kéz és láb az asztali beszélgetések esetén. Ez a mozdulat pontosan azt jelenti, amit láttatni akar: elzárkózom előled és nem érdekel, amit mondasz.

Ugyanúgy a szemkontaktus kerülése is az érdektelenség ékes példája. Persze egy komoly kapcsolatban gyakran előfordul, hogy miközben a pár egyik fele mesél, addig a másik hasznos tevékenységet folytat pl. mosogat.

De egy harmonikus együttélés esetében a dolgozó pár néha-néha felpillant a mesélő kedvesére, ezzel is megerősítve őt, hogy teljes mértékben figyel rá.

Ha ezek az apró gesztusok, amelyek jelzik feléd, hogy maradéktalanul figyel rád, elmaradnak, akkor biztos lehetsz benne, hogy gondolatban messzebb jár, mint a kanapé két vége közötti távolság.

6. Hirtelen stílusváltás

Az ember életében vannak hosszabb-rövidebb időszakok, leginkább tinédzserkorban, amikor keresi a maga stílusát, ezzel együtt a helyét a világban.

Kipróbál több műfajt, belekóstol minden divatba, mire kialakul a saját, jól behatárolható ízlése. Esetenként néhány meghökkentő újítással áll elő. pl. szőkéről hollófeketére festi a haját.

Az ilyen kísérletezgetések nem problémák, hiszen a változatosság gyönyörködtet. Azonban a drasztikus változásoknak legtöbbször lelki okai vannak.

Ha eddig a párod a konzervatív megjelenés híve volt, de hirtelen átnyergelt az égig érő magassarkú cipőkre és a sokat megmutató ruhadarabokra, akkor elképzelhető, hogy valakinek tetszeni próbál. De ki kell, ábrándítsalak, nem biztos, hogy neked.

7. Telefonfüggőség

Alapból illetlenség társaságban nyomkodni a telefonunkat, hát, még ha a pároddal töltött „minőségi időről” van szó. Néhány üzenetváltás a barátokkal vagy a haverokkal természetesen belefér, de ha a vacsorát úgy üli végig, hogy fel sem tekint a telefonjából, az bizony probléma.

A megváltozott telefon használati szokás is intő jel lehet.

Ha korábban nem nagyon foglalkozott a készülékével, mostanság pedig még a mosdóba is azzal jár, akkor elképzelhető, hogy online mással tölti az idejét helyetted. A konkrét dugdosás, rejtegetés pedig egyértelműen arra utal, hogy súlyos titkolni valója van előtted.

8. Az ágyat már csak alvásra használjátok

A legordítóbb szakítás előtti jel egyértelműen az intimitás teljes elmaradása.

Bár sokan szeretik hangoztatni, hogy nem a szexen múlik a boldog párkapcsolat, hidd el, fontos mozgatórugója. Ha pedig egyik pillanatról a másikra megváltozik a párod szexuális szokása, vagy nemes egyszerűséggel már nincs is, az komoly problémára utal.

A vágycsökkenés persze lehet komoly stressz, élethelyzet-változás vagy betegség következménye is, de természetesen ennek kiderítéséhez őszinte kommunikáció és türelem szükséges.

Ha azonban azt tapasztalatod, hogy nincs semmi komoly belső vagy külső tényező, egyszerűen csak minden ok nélkül hátat fordítva befekszik melléd az ágyba, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy elmúlt a szerelem.

9. A barátok és a haverok első helyre kerülnek

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban a felek közös időtöltése mellett helyet kapnak a barátok, haverok és kollégák is.

Szükség is van az ilyenfajta programokra, hogy megújulva, élményekkel térjetek vissza egymáshoz és ne laposítsa el a kapcsolatotokat. De a balansznak itt is meg kell lennie.

Ha azt veszed észre, hogy a legjobb barátaival hamarabb szervezi le a hétvégi programot, minthogy téged elhívjon valahova, akkor joggal gondolhatod, hogy baj van.

Ha pedig mindezt szóvá teszed, és még neki áll feljebb, hogy „a kapcsolatokat ápolni kell, ne legyél önző”, akkor ott már rég nem is akar veled tervezni.

10. A munkába temetkezés

A haverok mellett a munka a másik olyan kifogás, amellyel kellően sokat lehet takarózni, hogy elkerüljétek a közös metszéspontokat.

Fontos, hogy mindketten kiteljesedjetek a hivatásotok terén és dicséretre méltó, hogyha támogatjátok egymást egy nehéz projekt vagy egy túlórával megtűzdelt szezonban.

De ez is ideig-óráig tart, utána a forgatókönyv szerint vissza kellene egymáshoz találnotok és együtt örülni az elért sikereknek. A munka nem mehet tehát a szerelmetek rovására.

A végeláthatatlan tűnő kampányok, az újabb és újabb projektek és a számolatlan túlórák azonban kikezdhetik a kapcsolatotokat.

Ha azt tapasztalod a pároddal szemben, hogy nem képes elszakadni a levelezésétől, hogy folyamatosan csak a munkáról beszél és nem is óhajt a hétvégén felszabadítani néhány órát rátok, akkor az egyértelmű jele az elhidegülésnek.

11. Nem tervez veled

Ha igazán szeretitek egymást, a közös álmokból valóságot tudtok formázni, akár tűzön-vízen át, minden akadályt leküzdve. A cél elérése is óriási siker, de az odáig vezető tervezgetés megédesíti és összekovácsolja a párokat. Itt nem kell óriási dolgokra gondolni, csupán egy közös hétvége megálmodása is megszínesíti a hétköznapokat.

Azonnal kezdj el gyanakodni, ha párod már nem akar beszélni még csak a hétvégi programról sem. Ha pedig a komoly, nagy projektek, mint a költözés vagy egy közös házi kedvenc hallatán egyenesen dühös lesz, akkor tudhatod, már nem veled képzeli el a jövőt.

Ugyanide sorolhatjuk a közös döntések hiányát és az egyén előretörését. Ha a párod arra sem méltat, hogy megbeszélje veled, a hálóba milyen színű kanapét szeretnétek, hanem csak fogja és a tudtod nélkül megrendeli, akkor valójában már csak magának rendezi be a lakást.

12. Megváltozott közösségi média szokások

“Mutasd meg a Facebook profilod és megmondom, ki vagy!”

A közösségi média felületek használata is sokat elárulhat párod személyiségéről, esetleg annak változásáról. Lehetnek „fellángolások”, amikor kicsit többet posztol, vagy teljesen elhanyagolja a profilját.

Ám, ha egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltoznak a közösségi médiában a tevékenységei, akkor ott számottevő baj van a háttérben.

Többek között intő szakítás előtti jel lehet, hogyha eddig hanyagolta szelfiket, de az utóbbi időben hirtelen ellepik hírfolyamát a pózolós, önmagáról készült képek.

Gyanússá válhat az is, ha váratlanul „hallgat el”, esetleg korábban felrakott közös képeket eltűntet. Elképzelhető, hogy előled vagy más elől rejtegeti a fényképes bizonyítékokat.

13. Saját magát bántja

Különös, ám a szakítás egyik legnyilvánvalóbb jele, ha a párod minden ok nélkül elkezdi önmagát ostorozni.

Egy kis egészséges önkritika természetesen senkinek sem árt, de ha felnagyítja a kisebb hibáit, elkezdi önmagát kritizálni, és szinte meg akar győzni arról, hogy az élet vele milyen nehéz, akkor kezdj el gyanakodni.

Olyan dolgokkal próbálhat meggyőzni, minthogy ő túl sok, túl kevés, nem elég jó hozzád, vagy jobbat érdemelsz.

Sok esetben nem szándékosan csinálják a párjukból kiszerető felek, egyszerűen nem akarják összetörni a párjuk szívét egy direkt szakítással. Inkább igyekeznek elérni, hogy a másiknak legyen elege belőlük és mesterségesen generálnak egy „jobb lesz neked nélkülem” típusú szakítást.

14. Nem érdeklik a sikereid

Nincs annál nagyobb boldogság, amikor láthatod szerelmedet a munkájában vagy a hobbijában kiteljesedni, amely előbb-utóbb bevonzza a sikert is. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a mindkét fél örül a másik diadalának, sőt, az első sorokból drukkolnak egymásnak.

A párod elismerése pedig nagyobb jelentőséggel kell bírnia bármilyen oklevélnél vagy trófeánál. Értelemszerűen nem várhatjuk el, hogy minden előadásunkon vagy fellépésünkön a függöny mögött drukkoljon, de felemelő érzés, ha magától meglep egy-egy ilyen jellegű „beugrással”.

A kapcsolat abszolút hanyatlását jelzi, ha a párod szóra se méltatja az elért sikereidet, rosszabb esetben le is fittymálja a teljesítményedet.

Ha igazán szeretne, veled örülne minden apró mérföldkőnél.

15. Nyíltan nézeget más nőket vagy férfiakat

Egy kapcsolat abszolút halála, ha az egyik fél a másik orra előtt vizslatja a nőket vagy a férfiakat.

Egy érzelemdús kapcsolatban ez sem lenne tragikus, hiszen együtt meg lehet vitatni, hogy pl. milyen jó ruhája, vagy vicces stílusa van az arra járó illetőnek.

Azonban a szemtelen, nyílt bámulás borzasztó udvariatlan és sértő a másikra nézve.

Mindezt tetézve egy látványos tagadással vagy a leszúrásoddal, hogy ne féltékenykedj annyit, már egyenesen vérlázító. Ha azon kapod a párodat, hogy a társaságodban másokat megbámul, akkor tudhatod, már rég nem vagy számára fontos.

+1  Gyökeresen meg akar változtatni

Nagyon ritka az olyan párkapcsolat, ahol a felek képesek annyira idomulni egymáshoz, hogy ne kelljen komolyabb kompromisszumot kötni a béke érdekében.

De ha igazán szeretitek egymást, képesek lesztek egymás „becsípődéseit”, nézeteit, életfelfogását elfogadni és megtanulni vele együtt élni. Fontos, hogy nem összekeverendő valamelyik fél személyiségének teljes elnyomásával, hiszen akkor már nem kiegyensúlyozott párkapcsolatról beszélünk.

Ha azt veszed észre, hogy a párodnak hirtelen olyan követelései lettek a viselkedéseddel vagy a szokásaiddal kapcsolatban, amelyek korábban szóba sem kerültek, akkor sejthető, hogy megfáradt a kapcsolatotok.

Ezek a kérések még egy utolsó mentőöv a fuldokló szerelmeteknek, a kihátráló fél így ad ultimátumot a kihűlő érzelmeinek és neked is.

Elképzelhető, hogy a háttérben már munkálkodik egy harmadik fél, akinek a képére megpróbál megformázni a párod, ezzel is elnyomva bűntudatát, hogy már nem téged szeret.

Szakítás jelei – Összefoglalás

Még a legerősebb kapcsolatot sem szabad laza gyeplőre ereszteni. Bármennyire is bízol a szerelmetekben, bármennyire is úgy hiszed, minden tökéletes, az ördög sosem alszik.

Ha a fent írt szakítás előtti jelek bármelyikét is érzékeled, akkor még elébe mehetsz a szakításnak, ha őszintén, nyitottan és türelmesen fordulsz a párod felé. A kommunikáció a kulcsa mindennek.

Scroll to Top