Mi kell a férfinak egy kapcsolatban

Mi kell a férfinak egy kapcsolatban? – Útmutató nőknek

Tartalomjegyzék

Rendszeresen tartok párterápiákat. Ilyenkor mindkét fél lehetőséget kap elmondani gondjait, problémáit. A párterápiák során az elhidegülés okaként sokszor felmerül a férfiak részéről, hogy már nem kapják meg amire szükségük van egy kapcsolatban.

Na persze minden éremnek két oldala van.

Kezdjük inkább egy másik kérdéssel: mi kell a nőnek? Mel Gibson ikonikus vígjátéka óta tudjuk, hogy ha bele akarunk látni a nők fejébe, elég egy kiadós áramütés.

A férfiakhoz is ez lenne a kulcs? Egyáltalán, miért merül fel a címbéli kérdés? Hiszen a férfinak egyetlen dolog kell…mindig csak “az”. Illetve a szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Kész, ennyi.

Vagy mégsem?

Ahogy az lenni szokott, a helyzet — szerencsére — jóval árnyaltabb ennél. A hagyományos nemi szerepekhez társított tulajdonságok között van a férfiak szófukarsága is, ha érzéseikről van szó.

Emiatt meglehetősen kevés első kézből származó információ kerül napvilágra a férfiak nőkkel szembeni elvárásairól egy párkapcsolatban. Pedig vannak ilyenek, nem is kevés.

De mielőtt hajszárítót dobnál a fürdővizedbe, inkább olvass tovább, hogy megtudd, mit is akar a férfi a nőtől!

12 dolog, amire szüksége van a férfinak egy kapcsolatban

1. Érzelmi érettség

Most gondolom az álladat keresed a padlón, hogy a felsorolást nem szexszel, vagy a vörösboros marhapörkölttel, galuskával kezdtem.

Nos, az előbbiek sem elhanyagolhatóak egy férfi számára, de ha csak ezt a kettőt tudod nyújtani, ne lepődj meg, hogy ennél a cikknél kötöttél ki.

Ezeknél sokkal fontosabb a férfi számára, a magas fokú érzelmi intelligencia. Kevés dolog borít ki egy férfit annyira, mint ha egy nő maga se tudja mit akar, illetve a játszmázást összekeveri a titokzatossággal.

Egy felnőtt, érzelmileg érett nőtől elvárható, hogy ennek megfelelően is viselkedjen.

Apróságokból ne csináljon királydrámát, hanem nyílt és őszinte kommunikációval igyekezzen a helyzetet megoldani. Az pedig nem kommunikáció, ha büntetésből napokig nem állsz szóba vele, hadd főjön csak a saját levében. Lehet, hogy azt sem tudja, hogy neki éppen főnie kéne.

Az érzelmi érettséghez az is hozzátartozik, hogy nem „idegből” cselekszel, hanem képes vagy legalább tízig elszámolni, mielőtt szóra nyitod ajkaid. A másik bántása elég ritka esetben vezet egy helyzet megoldásához.

Mielőtt félreértenéd: nem arról van szó, hogy esetleges sérelmeidet ne tedd szóvá a férfi előtt. Távolról sem.

De ezt olyan módon tedd, hogy a férfinak is legyen esélye belátni, ha hibázott. Ne megsemmisíteni akard. Sőt: ha úgy adódik, tudd elismerni, ha hibáztál!

Az érzelmi érettség talán egyik legbiztosabb jele, ha már képes vagy annyira kordában tartani az egodat, hogy az ne tudja megakadályozni többé, hogy bocsánatot kérj.

A lelki hullámvasutazást egyetlen férfi sem szereti. A konzisztens, érett, nyílt és megoldás-orientált kommunikációt, higgadt, kiegyensúlyozott érzelmi megnyilvánulásokat annál jobban.

És nyugodtan legyél olykor kiállhatatlan, hisztis …. nő. Neked is jogod van ahhoz, hogy legyen egy-egy pocsék napod. Csak tudasd a pároddal, hogy ez most nem róla és ellene szól. Egészen máshogy fogja átvészelni a vihart.

2. Kommunikáció

Az érzelmi érettség része, abból egyenesen következik, hogy képes és hajlandó vagy kommunikálni a férfival.

Nem csak akkor mikor kedved van hozzá, hiszen épp azoknak a dolgoknak a megosztása a legfontosabb, melyek terhesek számodra. Legyen az egy kívülről jövő konfliktus, vagy valami olyan, amit a párodtól jőve esik rosszul, meg kell tudnod nyílnod, és nem hetekkel később.

Egy egészséges kapcsolat egyik fő ismérve, hogy a felek nem félnek egymással nyíltan, őszintén beszélni.

Ennek az a járulékos előnye is megvan, hogy a másikat bevonva mindjárt megkétszereződik az esélye annak, hogy megoldásra leltek.

A kommunikáció aktív részén felül nagyon fontos a passzív alkotóelem is: a hallgatás. Meghallgatni a másikat, anélkül, hogy félbeszakítanád és érdemben reflektálni az elhangzottakra (a bólogatás nem jelez odafigyelést).

A férfiaknak sajnos nem erősségük a megnyílás, hisz többségüket a mai napig gyermekkoruktól kezdve úgy szocializálják, hogy nekik minden körülmények között erősnek kell mutatkozniuk.

Értsd meg! Egy férfinak az érzéseiről beszélni a gyengeség jele! Punktum! Egy férfi élete során csak kevés nőnek tudd őszintén megnyílni. Ehhez mindenképpen időre van szüksége.

Cserébe egy odafigyelő és receptív partner elég biztonságot ad még a legzordabb férfinak is ahhoz, hogy ne tartsa magában a mondanivalóját.

Szintén figyelj oda arra, hogy beavasd őt a terveidbe. Nem arról van szó, hogy jóváhagyásra várva tarts neki beszámolót. Egyszerűen oszd meg vele az elképzeléseid, akkor is, ha a férfi történetesen nem része mindegyiknek.

3. Társ, akire lehet számítani

Tekints úgy a kapcsolatra, mint egy vállalkozásra, amit ketten, üzleti partnerként visztek. Egyenrangú társak vagytok, akik minden, a vállalkozást érintő döntést megbeszélnek egymással, és közösen mondják ki a végső szót.

Ez vonatkozik a kapcsolat minden elemére. Közös a háztartás, tehát nem kell neked elvégezni minden kapcsolódó feladatot, képességek és affinitás mentén osszátok meg a teendőket. Szabadidős programok esetén se csak egyikőtök preferenciái érvényesüljenek. Komolyabb beruházás esetén minden részletet beszéljetek meg egymással.

A párjára nem csak akkor számíthat az ember, amikor minden jól megy. Ha jön egy bukkanó az úton, akkor az egyik nem hagyja ott a másikat, csak hogy később, mikor minden sima, újra megjelenjen.

Egy társ nem csak várja, hogy a másik adjon. Aránytalan erőfeszítések esetén az üzlet előbb-utóbb tönkremegy, hisz a túlteljesítő partner sem bírja a terhelést a végtelenségig.

Egy kapcsolat közös biznisz és a férfi, legyen egyébként akármilyen önjáró, nem egyedül szeretne mindent megoldani a kapcsolatban, hanem egyenrangú félként akar tisztelni, akire számíthat jóban-rosszban.

4. Móka, kaland

Ketten unatkozni kétszer olyan rossz. S bár mindenki különböző, és biztosan vannak olyan férfiak, akiket hosszú időre leköt egy fehérre meszelt plafon, azért nem ez a jellemző. Többségében a férfiak szeretnek szórakozni, programokat csinálni, hobbikat űzni. S ezt bizony sokkal szórakoztatóbb társaságban tenni.

Kevés viccesebb dolog van, mint mikor az ember kipróbál valamit, amiben rettentően béna. S pont emiatt kell kilépni a komfortzónádból.

Ráadásul elképesztően jól tud esni a férfinak, ha miatta szeretnél egy általa kedvelt dolgot kipróbálni. Hidd el, hogy viszonozni akarja majd a gesztust. S lám, máris megsokszorozódott a minőségi időtöltés lehetősége.

A humorérzék megint csak egy, a férfiak által kedvelt fűszer. Nem kell stand-up komikusnak lenned, ahhoz, hogy mosolyt csalj a párod arcára, elég hozzá némi önirónia, vagy egy fifikásan felvágott nyelv.

Elég negatív inger éri az embert a mindennapok során ahhoz, hogy a kapcsolatában a teljes ellentétre vágyjon. Egy jól időzített beszólás, egy teljesen oda nem illő grimasz és máris oldódik a hangulat.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne rossz kedved, vagy hogy folyamatosan vicclapokból kell korrepetálnod magad. De ha egyfolytában csak a gondjaidat zúdítod a férfira, ha nincs lehetősége feloldódnia melletted, akkor ne légy meglepve azon, ha egyre kevésbé keresi a társaságod.

5. Érzelmi intimitás

Mások előtt szinte biztosan nem fogják kimondani, de egy férfi számára rettenetesen fontos, hogy kimutathassa előtted az érzelmeit, anélkül, hogy ettől férfiatlannak kellene magát éreznie.

Elég kimerítő folyamatosan a sebezhetetlen szuperhőst játszani, ezért a tény, hogy alkalom adtán összeomolhat előtted, s utána nem kell elbujdokolnia szégyenében, rengeteget számít.

Egy férfi számára sokszor megterhelő kimutatni érzelmeit, van, hogy nem is megy magától. Érzékeltesd vele, hogy neked is fontos, hogy tekintsen úgy rád, mint egy mentsvárra. Hogy nem teher számodra, ha gyengének látod.

Olyan erős bizalmat építesz ezzel fel benne, ami miatt tűzbe menne érted. S nem utolsó sorban számodra is menedék lesz a férfi, ha úgy hozza a sors.

6. Szex és fizikai intimitás

Meg is érkeztünk az egyik olyan közhelyesített eleméhez a férfiak „kívánságlistáján”, melyet ebből fakadóan rengeteg nő ért félre. Szándékosan nem itt kezdtem a felsorolást, hogy lásd, mennyi más dolog is számít egy férfinak a kapcsolatban, de nem is hagytam a végére, hisz az képmutatás lenne.

Először is a fizikai intimitás nem kizárólag a szexet jelenti, noha természetesen része annak. Összebújni a kanapén, spontán átölelni a másikat, csókot lopni szintén nagyon fontos intim fizikai kapcsolat.

Ezek az apróságok összeadódva a kapcsolat egyik tartóoszlopává válnak, hiszen folyamatos visszajelzések, megerősítések arról, hogy fontosak vagytok egymásnak.

És hát a szex. Míg a mennyiséget illetően nyilvánvalóan vannak eltérő preferenciák, a tényt, hogy a szex rendkívül fontos része egy kapcsolatnak, kevesen kérdőjelezik meg.

A férfiak számára a tesztoszteron hajtóereje mellett nagyon lényeges érzelmi vetülete is van a szexnek.

A férfiak ugyanis a szex által (is) élik meg a vonzalmat, a kötődést, a ragaszkodást. Ezért, ha nincs szex a kapcsolatban, vagy csak nagy ritkán, kizárólag a férfi kedvéért, akkor ezt a férfi elutasításként éli meg.

Férfi és nő másképpen kötődik

És itt fontos valamit tisztázni: a szex 22-es csapdáját.

Pszichológiai kutatások arra jutottak, hogy a nők számára a vonzalom, a kötődés kialakításához a verbalitás fontosabb, mint a fizikai érintkezés. A férfiak azonban a szex által alakítanak ki mély kötődést.

Tehát míg a nő kommunikációs eszközökkel igyekszik közeledni, a férfi számára a szex lenne a kötődés egyik módja. Sokszor lényegében „elbeszélnek” egymás mellett a nők és a férfiak, hisz a nő azt hiszi, a férfit nem érdekli más, míg ő próbál beszélgetések által közel kerülni a férfihoz annyira, hogy aztán megnyíljon neki szexuálisan is.

Közben meg a férfi gondolja azt, hogy nem elég vonzó a nő számára. Míg a valóság az, hogy az egész „félreértés” a két nem eltérő mechanizmusain alapszik, amik által a kötődést kialakítják.

Legyél kezdeményező

Apropó félreértés: a szexszel kapcsolatos másik közkeletű tévedés, hogy azt mindig, minden körülmények között a férfinak kell kezdeményeznie. Nos, ez egy hatalmas kapufa, vagy még inkább öngól.

Értem én, hogy szereted, ha újra és újra meghódít, és ez rendben is van így. De a férfi önbecsülésének, kapcsolatotok erejébe vetett bizalmának és igen, a hiúságának is nagyon jót tesz, ha — nem is csak olykor — te kezdeményezel.

Ahogy neked is önbizalmat ad, ha a párod el akar csábítani, neki legalább ilyen jó érzés, amikor te teszed vele ugyanezt. Te is kívánod a szexet és a párodat, s semmi szégyellnivaló nincs abban, ha ezt kifejezésre juttatod.    

Írj neki már délelőtt szexi üzenteteket, lepd meg meztelenül, mikor hazaér; engedd el a fantáziádat. A hatás garantáltan nem marad el, és itt most a kapcsolatra általánosan gyakorolt pozitívumokra gondolok.

7. Vonzalom, vagy az a bizonyos “kémia”

A szexhez alapvető fontosságú, hogy két ember vonzódjon egymáshoz. Mielőtt ezen hatalmas életigazságot olvasva feldúltan bezárod a böngészőt, adj egy lehetőséget, hogy kifejtsem.

Nézz nagyon mélyen magadba: volt már olyan kapcsolatod, amiben a vonzalomnál többet nyomott a latba a kényelem? Épp kapóra jött, hogy van valakid, nem unatkoztál, mindig volt kéznél valaki, de azért elég sűrűn elkalandozott a tekinteted az utcán, vagy a gondolataid szex közben. Ezek a kapcsolatok nem szoktak évtizedekig tartani, azért sem, mert hamar megérzi a másik, hogy nincs meg a vonzalom iránta.

Tehát annak ellenére, hogy alapvetőnek gondoljuk a vonzalmat egy kapcsolatban, elég sokan lemondanak róla a puszta kényelemért cserébe.

Viszont neked is az az igazi, ha nem tudod kiverni a fejedből a pasit, folyamatosan rá gondolsz, a közelében akarsz lenni. Pontosan ugyanígy vannak ezzel a férfiak is.

Azzal sem fogok neked újat mondani, hogy pusztán a külső nem elég ahhoz, hogy hosszú ideig melletted tartson egy férfit, ha az belülről olyan üres, mint egy gumibelső. Nos, kapaszkodj: a férfiaknak ugyanúgy igényük van a belső tartalomra, mint neked.

És ezzel rá is térhetünk a vonzalom duális természetére. A vonzalom általában kétféle:

Testi vonzalom

A külső, ami megfog. Kár tagadni, mindenkinek van egy zsánere, akin azonnal megakad a szeme, ha meglátja. És ebben semmi rossz nincs.

Ránézésre elég kevés emberről derül ki, hogy Teréz anya gonosz pszichopata volt hozzá képest.

Kell valami, ami elkap a férfiban téged, és ez lehet egy pillantása, a mosolya, a haja, a testalkata, a járása, etc. Ezek mind külső jegyek, és ezek fogják benned elindítani a hormonok táncát, mely ahhoz kell, hogy egyáltalán meg akard ismerni őt jobban.

Egy elhanyagolt külsejű, topis pasi, lehet akármekkora agytröszt, lehengerlő humorú gyermekorvos, vagy tévedhetetlen bróker, nem fog vonzalmat ébreszteni benned.

Ez természetesen igaz visszafelé is. Sőt: a férfiak sokkal inkább fogékonyak a vizuális ingerekre, mint a nők.

Belső vonzódás

A belső, ami megtart. Ahogy fentebb írtam, lehetsz te Palvin Barbara fénymásolata, ha megszólalsz, és a férfi a zseblámpáért nyúl a hirtelen támadt sötétség miatt, ne számíts arra, hogy a formás idomaid hosszú ideig el tudják terelni erről a figyelmét.

Egy pozitív, nyitott, barátságos, érdeklődő nő hosszú távon mindig jobban vonzza a férfit, mint a munkahelyi titkárnő.

Egyáltalán nem baj, ha érdekel a kultúra, szeretsz olvasni, szíveden viseled a beteg gyerekek sorsát, etc. Ez mind olyan dolog, ami felkelti egy férfi érdeklődését. S ami érdekel egy férfit, az bizony vonzza is.

Egy szó, mint száz, adj magadra, törődj a külsőddel és a belsőddel is, mert bizony ezt biztosan akarja egy férfi!

8. Tisztelet

Mi kell a férfinak?: Minden emberi kapcsolatban a legalapvetőbb elem a tisztelet. Nincs ez másképp a szerelemben sem.

A férfi számára roppant fontos, hogy a nő tisztelje őt. És itt most nem arra gondolok, hogy vigyázzban állva, tisztelegve kell fogadnia a ház urát, ha megjelenik.

A tiszteletet olyan dolgok testesítik meg egy kapcsolatban, mint hogy meghallgatod a másikat és nem csak úgy teszel. Egy sérelmeddel nem mások előtt, társaságban leped őt meg, csak azért, hogy bosszúból megpróbáld megalázni.

Nem kritizálod folyamatosan, anélkül, hogy világossá tennéd az észrevételekkel elérni kívánt szándékodat.

Ahogy fentebb is írtam, a kapcsolatra bizonyos szempontból tekinthetsz úgy, mint egy közös vállalkozásra. A partnerek egy vállalkozásban jobb, ha tisztelik egymást, ellenkező esetben nem veszik egymást komolyan. S ha ily módon borul fel egy partneri viszony kiegyensúlyozottsága, az rövid úton annak felbomlását fogja magával hozni.

A párkapcsolatban ezt lefordíthatod arra például, hogy gyerekként próbálod meg kezelni a férfit. Helyette döntesz, vagy addig presszionálod, míg inkább hagyja, hogy a te álláspontod érvényesüljön. Másokhoz hasonlítgatod, s ezekben az összehasonlítgatásokban a férfi hiányosságait hangsúlyozod ki.

A férfiak által az egyik legnagyobb tiszteletlenségnek tekintett viselkedés az, ha a jelenlétében flörtölsz.

Szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire megalázó ez egy férfinek. Ahogy magad is üzembe helyeznéd mind a tíz körmöd, ha a férfi tenne hasonlót, úgy neki is pusztító érzés, ha így viselkedsz.

De olyan valóban bagatell módokon is megnyilvánul az egymás iránti tisztelet, mint hogy hogyan kéred meg valamire a másikat, megköszönöd-e egy-egy gesztusát.

Ahogyan te is elvárod a férfitől, hogy tiszteljen téged, úgy számára is legalább olyan fontos ez. Valakit, akit nem tisztelsz, nem is szereted igazán.   

9. Megerősítés és dicséret

Mindannyiunk bűne a hiúság, annak is, aki tagadja. A férfiak is ugyanúgy vágynak az elismerésre, mint a nők. Irányulhat ez a külsőjükre, tetteikre, képességeikre.

Ez a fajta megerősítés önbizalmat ad nekik, építi férfiúi önazonosságukat.

Azért is lényeges, hogy szavakkal is kifejezésre juttasd nagyrabecsülésedet irányába, mert jellemzően eltérő szeretet-nyelveken kommunikálunk, s nem biztos, hogy az általad elegendőnek gondolt gesztusok „átmennek” a férfinak. A szavak viszont egyértelműen tudják közvetíteni azt, milyen jó véleménnyel vagy róla.

Ne fogd vissza magad egy jó szex után (közben meg főleg ne!), vagy egy általa főzött nagyszerű vacsorát követően, hadd zengjenek a dicsérő szavak! Tudasd vele, milyen jól esik, hogy odafigyel rád.

Ha megszerel valamit a lakásban, ne habozz megénekelni a nagyságát! Ezzel megmutatod neki, hogy nem veszed természetesnek az értékeit, azt, amit az életedben jelent neked. Növeled az önbizalmát is, amivel még inkább olyan férfi lesz, akire fel tudsz nézni.

10. Biztonság

Mind a nők, mind a férfiak számára nagyon fontos ez egy kapcsolatban.

Egy férfi minél inkább érzi, hogy számíthat a nőre, annál inkább megnyílik neki.

Ezt a biztonságérzetet többek között nyílt kommunikációval és őszinteséggel lehet megalapozni.

Ha tudja, hogy mire számíthat tőled, ha nincs oka arra, hogy minden gesztusod mögött valami másodlagos jelentést keressen, ha tettekkel demonstrálod, hogy nehezebb időszakokban is kitartasz mellette, olyan értékként fog rád tekinteni, amit minden körülmények között óvni fog.

Amennyi bizonytalanság manapság körbevesz minket, a kiszámítható biztonságnak megsokszorozódott az értéke. Te is tudod, milyen megnyugtató a tudat, hogy akármekkora lángokkal is ég körülöttetek a világ, ha a férfi mellett biztonságban érzed magad, minden gond egyszeriben megoldható méretűvé szelídül.

A férfi, akármennyire is FÉRFI, szintén akkor tud igazán kiteljesedve nekiszaladni az életnek, ha van valaki mellette, akiről tudja, hogy akármekkorát esik is, lesz, aki feltámogassa.

11. Tér

Nos, ez a rész valószínűleg nem fog osztatlan sikert aratni. Hisz valószínűleg nem azért olvastál idáig, hogy oda lyukadj ki, az egyik dolog, amit a férfi akar egy nőtől, az, hogy távol legyen tőle.

Pedig tetszik vagy sem, a legtöbb férfi igenis igényt tart olyan személyes térre, aminek te nem mindig vagy része.

Olyannyira így van ez, hogy ha ezt nem kapja meg egy kapcsolatban, akkor úgy érzi megfullad. Szerencsés esetben előtted is volt élete, voltak barátai, hobbijai, melyekről nem jó, ha miattad teljesen lemondani kényszerül.

Remélem hasonló a helyzet veled is.

Ezek a dolgok részei az egyéniségeteknek, annak, amiért megtetszettetek egymásnak. Ha ezeket a dolgokat háttérbe szorítjátok, tulajdonképpen magatokról mondtok le. Így viszont mi marad abból, amibe beleszerettetek?

Egyértelműen lesznek olyan közös tevékenységeitek, amiket nagyon szerettek együtt űzni. Rengeteg időt fogtok egymással tölteni, pláne miután összebútoroztok.

Pontosan emiatt kell meghagyni a férfinak a lehetőséget arra, hogy egy kicsit nélküled is jól érezhesse magát. Mert bármennyire is beléd van habarodva, ha folyton folyvást egymáson lógtok, akkor (inkább) előbb (mint) utóbb bizony megunjátok egymást.

Az, hogy melyikőtöknek mennyi igénye van arra, hogy a másik nélkül legyen, szinte mindig különböző. Sok nő esik abba a hibába, hogy partnerét elsőszámú szabadidős programnak is tekinti egyúttal.

Eközben a férfi jóval több dolgot csinál(na) a barátaival, vagy akár egyedül, mint ő. Ennek aztán az lesz az eredménye, hogy a nő irigy lesz a férfire, féltékeny a barátaira és ahol lehet, megpróbál a férfinak lelkiismeretfurdalást okozni, ha az nélküle kel útra. Ez az érzelmi zsarolás a legtöbb esetben meg is hozza gyümölcsét: a szakítást.

Abban viszont biztos lehetsz, hogy ha teret engedsz neki, hagyod egy kicsit szabadon mozogni, az meg fogja sokszorozni kötődésének erejét.

12. A Te boldogságodat

A végére hagytam a legegyértelműbb dolgot, amit egy férfi akar egy nőtől egy párkapcsolatban: azt, hogy a nő boldog legyen mellette.

Ez számára a legfontosabb egy kapcsolatban, az ok és a cél. Hiszen a te boldogságod az ő férfiúi lényének legközvetlenebb reflexiója. Ha nem vagy boldog mellette, akkor ő ezt úgy értelmezi, hogy csődöt mondott, mint férfi.

Összegzés – Mi kell a férfinak egy kapcsolatban?

Íme hát, az útmutató a férfi vágyaihoz, melyeket tudatosan vagy tudat alatt megfogalmaz magának egy kapcsolatban. Amint láthatod, semmi olyan titokzatos vagy ismeretlen dolgot nem akarnak, amit magad ne várnál el egy férfitól.

Az arányok, az elvárt intenzitás eltérhetnek, de ahogy te se mondanál le a felsoroltakról, úgy a férfi számára is alapvető fontosságúak.

Hogy manapság miért tűnik mégis olyan nehéznek egy épkézláb kapcsolatot kialakítani és fenntartani annak két fő oka van: az egyik, hogy nagyon sokszor maguk a felek sem tudják igazán, hogy mire vágynak és szinte megharagszanak a párjukra, ha az nem találja ki helyettük.

A másik pedig, hogy az, aki tudja mit akar, az nem ritkán valamilyen belső gát miatt egyszerűen nem meri azt a másik tudtára adni, majd az emiatt érzett, egyre erősebb feszültség egyszerre robban ki belőle, egyúttal a kapcsolat végét is elhozva.

Két fél emberből nem lesz egy egész, ezért, ha a ma embere sikeresebb magánéletet szeretne, a megfelelő szintű önismeretről és az őszinte, nyílt kommunikációról nincs mód lemondani.

Ja és még valami: a legtöbb férfi imádja a vörösboros marhapörköltet galuskával. (És a rendszeres szexet is!)

Scroll to Top